"В обмен на мир": Глава ОПУ Зеленського зробив скандальну заяву щодо російської мови на Донбасі

Глава Офісу президента України Андрій Богдан не виключає можливості встановлення офційного статусу російської мови на Донбасі в обмін на мир. Про це він розповів в інтерв’ю "РБК-Україна", повідомляють Патріоти України.

З приводу заяв президента Володимира Зеленського щодо референдуму і переговорів з Росією Богдан запевнив, що питання стояло не зовсім так.

"Там було не так - не про переговори з Росією, а з якихось тонких моментів, наприклад, по питанню про мову. Ми можемо Донецькій і Луганській області дозволити розмовляти російською мовою, якщо у нас почнеться мир у країні? Ставимо питання – "так/ні". Якщо можемо, тоді Донецьк і Луганськ спілкуються російською мовою", - заявив він.

При цьому на запитання про те, чи готова команда нового президента так ризикнути і дозволити на Донбасі розмовляти російською, Богдан відповів неоднозначно.

"Давайте ще угробимо п'ятнадцять тисяч наших громадян у війні?", - сказав він. Він також додав, що варто "поїхати на фронт, подивитися хто і як розмовляє в окопах і прийняти рішення".

Проте, сам Богдан заявив, що не прихильник російської як другої державної мови. "Ні. Я сам зі Львова, у мене ж там "бандерівці", я за українську мову і я за Україну. Але у нас є проблема, її треба вирішувати. Ми говоримо нескінченно, а нічого не вирішуємо, а треба вирішувати", - запевнив він.

Джерело: РБК-Україна

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...