В обмін доведеться зробити не тільки щеплення? В Україні планують запровадити "ковідну амністію"

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України опрацьовує можливість введення так званої "ковідної амністії". Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час зустрічі з журналістами, передають Патріоти України.

"Ми відпрацьовуємо зараз можливість такої "ковідної амністії", скажімо. Зокрема, якщо людина купила сертифікат і зараз бачить, що відбувається, і не може зробити щеплення. Нам потрібно це прибрати. Ми працюємо над цією моделлю, як це зробити", - сказав Ляшко.

Раніше у п'ятницю в поліції Полтавщини вже запропонували місцевим мешканцям аналогічну "амністію". Правоохоронці нагадали, що зі підробку та використання підроблених COVID-сертифікатів передбачена кримінальна відповідальність. "Закликаємо не вчиняти протиправних дій та не псувати собі життя. Також закликаємо повідомляти до поліції про всі відомі вам факти підробки таких документів. Якщо так сталося, що вже хтось має на руках підробку, але розкаюється у своїх діях і готовий допомогти органам дізнання або слідства у розкритті кримінального проступку чи злочину, такі особи можуть бути звільнені від покарання судом за клопотанням слідства та процесуального керівництва прокуратури, відповідно до статті 45 Кримінального кодексу України", - йшлося в повідомленні.


Джерело: УНІАН

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...