В обмін на дрони-камікадзе РФ передасть Ірану винищувачі Су-35. Натомість Ізраїль може почати постачання озброєнь Україні

Росія може незабаром поставити Ірану 24 винищувачі Су-35 в обмін на дрони-камікадзе Shahed, передають Патріоти України з посиланням на Israelinfo, яке наводить повідомлення 12-го каналу ізраїльського телебачення.

За даними джерел каналу в західній розвідці, які стежать за військовою співпрацею Москви та Тегерана, йдеться про 24 винищувачі, які спочатку призначалися для Єгипту.

Повідомляється, що США вмовили Каїр відмовитися від угоди, і росіяни шукали покупців для літаків. Так, Росія вирішила продати літаки Ірану після того, як держава почала постачати країні-агресору дрони. За даними західних розвідок, підготовка іранських льотчиків на нових машинах триває повним ходом.

Подібна угода між Москвою та Тегераном, припускають медіа Ізраїля, може підштовхнути Єрусалим до початку постачання озброєнь Україні. Проте у повідомленні наголошується мала ймовірність того, що Росію зупинить попередження Ізраїлю про те, що посилення військової співпраці з Іраном підштовхне Єрусалим до постачання озброєнь Україні, від чого Ізраїль утримувався попри тиск США та всередині країни.

Оце так! Росія для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва

неділя, 19 травень 2024, 8:30

Країна-агресор Росія у війні проти України використовує снайперські гвинтівки та пістолети, зроблені австрійською компанією Steyr Mannlicher. У РФ цю зброю завозять в обхід санкцій Європейського Союзу і незважаючи на те, що Австрія на офіційному рівні ...

"Одна хвилина на їжу, 3 ложки на 10 осіб": Український прикордонник розповів, які знущання пережив у російському полоні (відео)

неділя, 19 травень 2024, 7:50

32-річний прикордонник Віталій Супрун повернувся додому з полону росіян, в який він потрапив під час героїчної оборони Маріуполя. Його історію розповідає Мукачівська міськрада. Військовому довелося пережити 21 місяць нелюдських умов, які важко навіть з...