В обмін став "старшим на селі": Лісничий допомагав окупантам просуватися по Харківщині (фото)

До Харківського районного суду Харківської області направили обвинувальний акт стосовно 61-річного лісничого із села Черкаські Тишки у Циркунівській громаді, який добровільно співпрацював із представниками "ДНР" та російськими військовими, що перебували в селі під час окупації, передають Патріоти України.

Слідство встановило, що лісничий супроводжував загарбників по лісистій місцевості, аби вони краще орієнтувались у селі. Дружба із загарбниками допомогла йому стати "старшим" у селі. Він надавав окупантам інформацію та висловлювався на підтримку Росії.

"Також обвинувачений передав окупантам інформацію про наявність у односельчан транспортних засобів. Крім того, чоловік усіляко виражав свою прихильність до країни-агресора. Так, він публічно серед односельчан казав, що підтримує дії РФ", — розповіли у прокуратурі.

Обвинувальний акт склали за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) та ч. 1 ст. 436-2 (визнання правомірною збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає від 10 до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Чоловік знаходиться під вартою.

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....