В Одесі презентували новітній багатофункціональний морський дрон Stalker 5.0

Нова витончена машина з чорного глянцевого пластику стала символом ухвалення нових політичних рішень і нової асиметричної морської могутності України.

На міжнародному форумі з безпеки в чорноморському регіоні Black Sea Security Forum 2024 в Одесі представили новітній український морський дрон, повідомляє Думська

Безекіпажний катер під назвою Stalker 5.0 має довжину 5 метрів, ширину 1,2 метра. У спеціальному відсіку, облаштованому в корпусі, може доставляти воду, продовольство, військове спорядження та інші вантажі на острови або ділянки узбережжя, де перебувають Сили оборони.

Крім того, брандер може використовуватися для цілей розвідки та патрулювання узбережжя в морських і річкових прикордонних районах.

Навісний бензиновий двигун потужністю 60 кінських сил розганяє його до швидкості понад 40 вузлів (близько 75 км на годину). Крейсерська швидкість – 30 вузлів (55 км на годину).

Дрон оснащений системою відеозв'язку та управління на основі Starlink. Вартість одного екземпляра становить близько 60 тисяч євро.

Вартість одного екземпляра заявлена приблизно у 60 тисяч євро.

"Жити можна - вийти не можна": Українські військові відверто розповіли, що відбувається у Кринках

субота, 29 червень 2024, 11:28

Операція в Кринках Херсонської області є однією з найскладніших для Збройних сил України за час війни, розвʼязаної Росією. Морські піхотинці кажуть, що у Кринках "жити можна - вийти не можна", передають Патріоти України. "У Кринках у нас була криниця, ...

На грані катастрофи? Вчені заявили, що міста по всьому світу аномально нагріваються

субота, 29 червень 2024, 10:50

Кількість днів, коли температура сягає +35 градусів за Цельсієм у 20 найбільших столицях світу зросла на 52% за останні три десятиліття, передають Патріоти України. Як повідомляється, понад 300 мільйонів людей живуть у 20 найбільш густонаселених столиц...