В Одесі спіймали чергового агента росіян, який фіксував наслідки атак та "зливав" локації ЗСУ (фото)

Правоохоронці викрили агента РФ, який "зливав" локації Сил оборони та фіксував наслідки подвійного ракетного удару по Одесі. Про це інформує Офіс Генпрокурора, передають Патріоти України.

Зазначається, що житель Одеси займався розвідувально-підривною роботою для представників спецслужб РФ. За вказівками російських кураторів він збирав інформацію про місця дислокації особового складу, озброєння та військової техніки Сил оборони України, а також вивчав суспільно-політичну обстановку в Одесі та області.

Також підозрюваний фіксував наслідки ворожих ударів по обласному центру. Як стало відомо, він передав ворогу відомості щодо результатів подвійного ракетного удару по цивільній інфраструктурі Одеси. Внаслідок ворожої атаки тоді загинула 21 людина, а понад 70 отримали поранення.

"Одесит відзначився низкою публікацій та коментарів у соціальних мережах, які викликали хвилю обурення серед громадськості. У своїх висловлюваннях він неодноразово принижував національну честь та гідність українців, розпалював національну ворожнечу та ненависть, а також виправдовував збройну агресію РФ проти України", - вказано в повідомленні.

Під час обшуку виявлено мобільний телефон, в якому містилось листування з російським куратором та інші докази протиправної діяльності. За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Протистояння загострилося: На уряд Німеччини тиснуть щодо припинення допомоги Україні, - NYT

п’ятниця, 23 серпень 2024, 15:56

Німецький уряд перебуває під тиском щодо допомоги Україні через дефіцит бюджету на 2025 рік і підрив газопроводів між Німеччиною та Росією. Про це повідомляє The New York Times, передають Патріоти України. Уряд Німеччини зазнає все більшого тиску, щоб ...

Кидають всі сили: Росіяни намагаються захопити ключову висоту в районі Покровська, - DeepState

п’ятниця, 23 серпень 2024, 15:38

Співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий наголосив, що на Донецькому напрямку ситуація погіршується. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "На Донецькому напрямку ситуація залишається складною і погіршує...