"В одній "упряжці" з Коломойським: Медведчук став співвласником телеканалів "1+1" і "2+2"

"Плюси" стають в один інформополітичний ряд з телеканалами News One, 112-Україна, ZIK...

Лідер партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук зазначив у своїй декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1». Про це повідомляють журналісти програми «Схеми: корупція в деталях», передають Патріоти України.

Відповідно до інформації, яку нардеп зазначив у своїй декларації, його дружина, телеведуча Оксана Марченко, є кінцевим бенефіціарним власником компанії Bolvik Ventures Ltd з Британських Віргінських островів.

Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% в ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1». Також на сайті «1+1» зазначено, що цю компанію контролює бізнесмен Ігор Суркіс, проте немає даних про причетність до неї Медведчука. Інший великий співвласник «1+1» – олігарх Ігор Коломойський.

Крім того, кіпрська фірма, яку в декларації вказав Медведчук, фігурує у структурі власності іншого телеканалу групи, «2+2» (ТОВ «Гравіс-Кіно»). Через ряд компаній їй належить частка розміром 24,51%. На офіційному сайті телеканалу «2+2», так само як і у випадку з “1+1”, зазначено, що компанію Bolvik контролює лише Суркіс.

У той же час, в структурі власності іншого телеканалу з групи «ПлюсПлюс» (ТОВ «УніанТБ») Bolvik не фігурує. Телеканал ТЕТ (ПрАТ «ТК «ТЕТ») структуру власності не оприлюднив. Коломойський у коментарі журналістам заявив, що інформація про частку сім’ї Медведчуків в структурі «Студії 1+1» для нього це новина.

«Медведчуки у структурі «Студії 1+1» для нього новина: «Для мене це новина. Порядок наступний. Ми отримали цю інформацію. Телеканал повинен у строк відправити запити: коли відбулося відчуження, як відбулося відчуження і чому не повідомили. Чому про це дізнаємося із декларації?», – зазначив він.

На уточнююче питання, чи комфортно йому бути партнером родини Медведчуків, олігарх відповів: “А мені яка різниця? Він же не єдиний власник. Навіщо обговорювати – комфортно чи не комфортно, якщо це від мене не залежить? Якщо Суркіс продав Медведчуку. Як я можу на це повпливати?”. Отримати коментар у Медведчука і Суркіса журналістам поки не вдалося.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...