В одного загиблого був проломлений череп: На деокупованій Херсонщині в погребі знайшли останки людей (фото)

В одному із селищ у звільненому Бериславському районі Херсонської області в погребі одного з будинків правоохоронці виявили останки тіл мирних жителів. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, передають Патріоти України.

Рештки людей у погребі знайшли під час чергового огляду місцевості. За попередніми даними, вони належать трьом місцевим мешканцям, які загинули під час окупації населеного пункту.

"Під час первинного огляду скелетованих трупів виявлено тілесні ушкодження у вигляді переломів кісток черепа. Рештки загиблих направлено для проведення комплексу експертиз, зокрема ДНК-експертизи", - йдеться у повідомленні.

Зараз правоохоронці намагаються встановити обставини, свідків та очевидців скоєння злочину. У справі відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...