В одному із сіл Росії не змогли мобілізувати жодного чоловіка: Куди зникли призовники

Мешканці села Шелтозеро, що в Карелії, після оголошення про мобілізацію пішли в ліси збирати журавлину і досі не повернулись. Про це повідомляє телеграм-канал Baza, передають Патріоти України.

За даними російського видання, наприкінці вересня військові комісари почали масово телефонувати жителям карельського села, також вони обходили будинки місцевих жителів та писали призовникам у соціальних мережах, щоб ті прийшли до військкомату, проте ніхто цього не зробив.

Місцева влада пояснює такий феномен тим, що жителі села просто пішли до лісу збирати журавлину. Там вони мешкають у закинутих селах та мисливських будинках. Провалилась мобілізація і в сусідньому селі Рибрека. Звідти на війну проти України відправили тільки кількох мобілізованих.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...