В ОК "Південь" відзвітували, скільки населених пунктів вдалося звільнити за тиждень

За останній тиждень на півдні України Сили оборони звільнили 179 населених пунктів. Загальна площа деокупованих упродовж 7 днів територій Миколаївської області та правобережжя Херсонщини складає понад 4,5 тисячі квадратних кілометрів. Ворог змушений був втікати на лівий берег Дніпра, там він тепер намагається облаштувати фортифікаційні споруди та веде обстріли позицій українських воїнів та прифронтових населених пунктів. Про це повідомили в Оперативному командуванні "Південь", передають Патріоти України.

"Нашими підрозділами на правому березі Дніпра з початку тижня деокуповано 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячах квадратних кілометрів. В звільнених населених пунктах та на територіях Миколаївської та Херсонської областей підрозділами Сил оборони проводяться стабілізаційні заходи, в тому числі розмінувальні", – зазначили в ОК "Південь".

Водночас російські загарбники, які втекли від українських воїнів на лівобережжя Херсонщини, намагаються облаштовувати фортифікаційні споруди та ведуть оборонні дії.

Також ворог не припиняє обстрілів українських позицій та прилеглих до лінії зіткнення територіальних громад, веде повітряну розвідку. Окрім того Росія продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі, цивільних об’єктах і територіях тилових регіонів.

Зараз вже працюють майстерні з ремонту: Канадський виробник броньовиків відкриє філіал в Украні

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:41

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. Про це в інтерв’ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов, передають П...

У Чехії оголосили в розшук російського генерала ГРУ

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:16

У п’ятницю, 10 травня, поліція Чехії оголосила в розшук генерала російського Головного розвідувального управління Андрія Авер’янова, причетного до організації вибухів на складах із боєприпасами в чеському місті Врбетіце 2014 року. Про це повідомляє аге...