"В окупантів кадровий і снарядний "голод", але не все так просто": Військовий експерт попередив про небезпеку

Петро Черник наголошує, що на шляху до перемоги українцям не можна розслаблятися та найголовніше – уникати будь-якого розбрату. Ворога не можна недооцінювати. До 350 тисяч людей, які Росія починає готувати для відправлення на убій до України - це доволі серйозний ресурс. Таку думку в ефірі телемарафону "Єдині новини" висловив військовий експерт Петро Черник, передають Патріоти України.

"Нагадаю, що загальний підготовлений ресурс, який вони напрацьовували, на минулу осінь складав у межах 200 тисяч людей. Він практично уже знищений в Україні. Тобто, дійсно, це дуже серйозний показник. Це і хороша, і погана новина одночасно. Чому вона хороша? Противник, дійсно, стає на шлях свого кадрового, зрештою як і снарядного "голоду". Погана новина - противник не збирається здаватися. Отже, протиборство набирає затяжних ознак", - зазначив експерт.

Петро Черник також висловив свою думку стосовно витримування цього цивілізаційного забігу. "Я недаремно вживаю слово "цивілізаційного", бо він насправді таким і є. Тобто одна з останніх тираній планети Земля не єдина кинула виклик усьому цивілізованому світу у вигляді окупації України. І цивілізований світ зрозумів, що Україна б'ється насправді за серйозний історичний вибір бути демократичною державою. І я упевнений, що майданчик "Рамштайн", який на сьогодні є доволі робочим, сам факт, що тільки п'ята зустріч у межах пів року відбудеться 8 вересня, і що туди входять понад 50 країн не тільки євроатлантичного простору, а і з Азії, Африки, навіть Латинської Америки, а це ніщо інше, як антипунінська, а насправді антиросійська коаліція. Нагадую, антигітлерівська утворилася 1 січня 1942 року і там було всього 26 країн на той момент. І це є свідченням того, що світ серйозно підходить до цього протиборства, і Україна сам на сам з ворогом не буде залишена", - зазначив він.

Крім того, Петро Черник пояснив, чого варто боятися українцям, і у зв'язку з цим процитував українського державного, військового та політичного діяча Симона Петлюру (1879-1926 рр.): "Не так московські воші, як українські гниди". "Чи ворог через свої спецслужби буде розхитувати ситуацію скрізь, де може, - буде, маємо це усвідомлювати. Він не відмовиться від боротьби. Але знову ж - стратегічну тему у великому підсумку - перемога неминуче буде за нами. Але існують два моменти. По-перше, не розслабитися. І найстрашніше, що може бути всередині українського суспільства, - Господи, збережи нас від будь-якого розбрату. Бо як казав Симон Петлюра, не так московські воші, як українські гниди. Усю нашу історію боротьби за незалежність ми насправді програли у міжусобицях. Оцього боюсь! Якщо стане мудрості - виграємо 100%", - підсумував Черник.

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...