В окупованому Маріуполі в лікарнях помирає кожен четвертий пацієнт - критично бракує медикаментів

У лікарнях окупованого Маріуполя вмирає кожен четвертий пацієнт. У місті критично не вистачає лікарів та медикаментів. Про це 5 серпня розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі,, передають Патріоти України.

"Ліків не вистачає, цинічно пропонують "купити" в аптеках, що частково належать наближеним до Пушиліна фірмам, частково – Тернавському, який віддає частину прибутку кримінальним структурам Іващенка (читай Петра Іванова)", – написав він.

За словами радника мера, в лікарнях Маріуполя "нормальні" умови створюють насамперед для військових РФ, тоді як звичайних людей кладуть у коридорах. "За відсутністю персоналу – фактично кидають на самоті. Звідти й надвисока смертність", – пояснив Андрющенко.

Він додав, що інсулінозалежні пацієнти опинилися в ще гіршому стані. Так, привезений із РФ ендокринолог приймає в одній лікарні раз на тиждень, у четвер.

Він "роздає" інсулін у шприцах, проте щастить не всім, а ситуацію сумісності та підбору інсуліну зовсім ніхто не контролює. "Просто медицини немає в місті. Жодної, крім ілюзорної", – підкреслив Андрющенко.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...