В окупованому Маріуполі змушують освітян, медиків та "бюджетників" до 1 січня отримати російські паспорти, - Андрющенко

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що в Маріуполі окупанти змушують освітян, медиків та «бюджетників» до 1 січня отримати російські паспорти, передають Патріоти України.

«Вчора відбулося засідання адміністрації гауляйтерів Маріуполя. За підсумками — всі освітяни, медики та „бюджетники“ в період з 1 жовтня до 1 січня зобов’язані отримати російські паспорти», — написав він у Telegram.

За його словами, на відміну від пересічних громадян, їх зобов’язали в безумовному порядку здати паспорти громадян України.

Андрющенко заявив, що проведення «референдуму» поклало старт мобілізації першої хвилі в Маріуполі. «Особливий цинізм ситуації полягає в мобілізації тимчасово переміщених осіб. Першими потрапили під мобілізацію чоловіки-переселенці з тимчасово окупованих Донецька, Макіївки та Горлівки», — написав він.

За інформацією ГУР, російська влада не визнає своїх же паспортів, виданих колаборантам на тимчасово окупованих територіях України. У відомстві розповіли, що на тлі успішного контрнаступу Сил оборони настрої прокремлівських жителів поки що підконтрольних РФ українських територій різко змінилося, і тепер там панує думка, що росіяни здають їхні інтереси.

Ворог взяв "паузу": У ЗСУ повідомили, коли Росія знову може вдатися до масованих ударів по Україні

субота, 27 квітень 2024, 8:38

Агресорка Росія може знову завдати масованих ударів по Україні після того, як прибуде озброєння з пакета нової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. передають Патріоти України. ...

"Згадаймо історію": "Для ворога настають дуже складні часи", - військовий експерт

субота, 27 квітень 2024, 8:26

Ситуація на фронті поки залишається складною, але у найближчій перспективі Сили оборони мають отримати й американську військову допомогу, і рекордний пакет від Великої Британії. Це вирівняє баланс сил на полі бою і допоможе українській армії ефективніш...