"В Оленівці був жах, це концтабір": Морпіх Михайло Діанов розповів, як вижив у російському полоні (відео)

Морський піхотинець Михайло Діанов розповів про те, як вижив у російському полоні. Українського захисника утримували в колонії в Оленівці на окупованій території Донеччини, яка була для нього справжнім концтабором, передають Патріоти України.

Про це морпіх розповів в інтерв'ю ТСН. До звільнення з полону з колонії Діанов вивозили лише раз – щоб зняти апарат зовнішньої фіксації, з яким українці бачили його на фото з "Азовсталі" (щоб подивитися сюжет, доскрольте до кінця новини).

"В Оленівці жах був, це концтабір", – поділився боєць."Мені апарат знімали плоскогубцями, без наркозу, "ти ж морпіх, давай, терпи", один тримав за плече, а другий знімав мені апарат. Терпів, де я мав дітися. Рука була пошкоджена капітально, я гнив повністю", – розповів Діанов.

Окрім того, на обличчі захисника досі залишаються сліди від скотчу – його наліпили ще в Оленівці, а зняли, лише після обміну. "Хлопці, Слава Україні! Огогогого. Був український прапор, хотів заплакати, але сліз не було", – поділився військовий відчуттями у перші хвилини звільнення. На запитання, як вижив, відповідає просто: "У мене не попали".

Усе пережите не зламало силу духу українського морпіха. Він залишається життєрадісним і сам себе описує як "оптимістичний оптиміст". Діанов мріє знову повернутися до гри на музичних інструментах, коли йому вилікують руку, в якій наразі не вистачає 4 см кістки, а також хоче відкрити власну майстерню з обробки металу.

Захисника дивує те, що після полону він став відомим на всю Україну, тому має нову мрію – спокійно пройтися вулицями Києва, "аби мене ніхто не чіпав, зайти в магазин і купити недуже потрібну мені річ, я збирав давно гроші, аби купити собі якусь дрібничку".

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...