В Оленівці загинув захисник Маріуполя - він хотів одружитися і врятувати маму від раку

Станіслав Артеменко - боєць полку Азов і захисник Маріуполя - загинув в результаті російського теракту в Оленівці. Вдома на нього чекала наречена і хвора на онкологію мама. Стас мріяв стати професійним боксером і вилікувати матір. Його кращий друг Микита Трубчанин створив на офіційному сайті президента петицію, щоби загиблий боєць отримав звання Героя України, передають Патріоти України.

За словами його друга, Станіслав закінчив машинобудівний технікум і дуже хотів стати прикордонником, але у нього були проблеми зі спиною.

"Стас любив автомобілі, любив водити. До повномасштабних військових дій хотіли з ним займатися машинами. Взагалі життя у нього було дуже важке. Він з бідної сім'ї, у нього ніколи не було грошей, бабуся з мамою тягнули, як могли. При цьому мама важко хворіла. Він дуже хотів вилікувати матір, тому потрібно було заробляти гроші, поставити на ноги себе і її, щоб вона жила. Був момент, коли ми з ним влетіли дуже сильно і потрібні були гроші. Він поїхав працювати за кордон. А коли приїхав, я йому кажу, мовляв, чим туди-сюди мотатися кожні три місяці, може, спробуй ще раз пройти медкомісію, щоби відправитися служити", - розповів Микита виданню Obozrevatel.

Стас вирішив вступити в полк "Азов". Йому дуже подобалося там служити, оскільки у полку була чітко сформульована бойова задача, і людей вчили своїй справі – воювати.

Після закінчення контракту в "Азові" двоє друзів хотіли разом вступити до французького легіону, але почалося повномасштабне вторгнення РФ. Зв'язок між собою друзі тримали через наречену Стаса Аню - перед війною він зробив дівчині пропозицію.

"Аня розповіла, що в Маріуполі він отримав поранення в ногу, з його роти залишилося в живих всього дві людини. Але коли вони вже були на Азовсталі, то навіть з пораненням Стас постійно рвався на завдання. І виконував поставлені перед ним завдання. Після того, як вони вийшли з "Азовсталі", їх посадили в Оленівку", - розповів Микита.

За його словами, коли стався вибух в Оленівці, жодної офіційної інформації спочатку не було. Микита каже, що на відео побачив тіло, за силуетом схоже на Стаса, але чекав коли з полону звільнять перших військових, які захищали "Азовсталь", щоби точно дізнатися про долю свого друга.

"Коли їх випустили, командир Стаса підтвердив, що він мертвий. Загиблі хлопці, тіла яких можна було впізнати і яких повернули, були поховані. А згорілих будуть зіставляти з ДНК і лише після цього дізнаються, чиї це тіла (... ) Як мені сказали, в Оленівці він помирав від втрати крові після вибуху, його не відвезли в лікарню і не врятували", - розповів Микита.

"Ми бачимо": Росіяни мають великі запаси радянської військової техніки, - військовий ЗСУ

понеділок, 6 травень 2024, 17:30

Російські окупанти мають великі запаси радянської техніки. Про це в ефірі "Київ24" повідомив військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. За його словами, в основному росіяни відправляють ...

"Питання для нас і для них в тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

понеділок, 6 травень 2024, 16:49

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна пе...