В ООС розповіли про телеграму від Муженка щодо ставлення до перемовин з "ЛДНР"

Опитування щодо ставлення до перемовин з маріонеточних утворень російських окупантів начебто не стосувалося бійців ЗСУ, зміст повідомлення начебто був викривлений

Начальник прес-центру оперативного командування «Північ» Віталій Кирилов

Речник оперативного командування «Північ» підтвердив, що дійсно документ, навколо котрого розгорівся інформаційний скандал, був направлений у війська, проте його зміст був викривлений.

У війська на Донбасі була помилково розіслана телеграма щодо опитування бійців про ставлення до перемовин з бойовиками "ЛДНР", наразі цей документ скасований, і з цього приводу призначено службову перевірку.

Про це в повідомив начальник прес-центру оперативного командування «Північ» Віталій Кирилов, коментуючи повідомлення благодійного фонду «Повернись живим», який розмістив у себе на сайті інформацію про те, що у військові частини в зоні проведення ООС розіслана телеграма, в якій доручено провести опитування серед бійців про їхнє ставлення до можливих перемовин з бойовиками "ДНР" та "ЛНР".

“Командирам військових частин організувати та провести вивчення серед особового складу ставлення військовослужбовців стосовно можливих перемовин з "ДНР"/"ЛНР" та в термін до 16:00 24.05.2019 через управління морально-психологічного забезпечення (доповісти – УНІАН) аналіз вивчення даного питання та можливі наслідки зазначеного”, – йдеться у документі, який оприлюднив фонд.

Кирилов підтвердив, що такий документ був направлений у війська, проте його зміст був викривлений.

«Дійсно, такий документ був надісланий у військові частини, проте зміст його був викривлений…зазначена в документі інформація мала стосуватись не опитування військових, а збору інформації щодо настроїв цивільного населення, які живуть біля військових частин, місць дислокацій, в обласних пунктах, містах», - зауважив він.

За словами прес-офіцера, ця інформація потрібна для прогнозування можливих ризиків для громадян України та військовослужбовців Збройних Сил України та втілення упереджувальних заходів на майбутнє щодо захисту цивільного населення. «Аналіз цих відомостей – це інформація для службового користування, це є наш внутрішній документ. Такий аналіз суспільно-політичної обстановки робиться постійно, просто в цьому разі інформація викривленою потрапила до військових частин», - додав він.

Загалом він наголосив, що цей документ, в якому допущено викривлення інформації, був оперативно скасований, і він втратив юридичну силу.

Проте він не підтвердив і не спростував інформацію, що вказана телеграма була підписана ще 18 травня 2019 року та того ж дня документ вступив у силу.

Кирилов підкреслив, що в оперативному командуванні "Північ" з даного приводу призначено службову перевірку.

Він нагадав, що військовослужбовці Збройних Сил України не ведуть перемовин із незаконними збройними формуваннями та не беруть участі у політичних.

Разом з тим Роман Донік з "волонтерського десанту" в Міноборони навів цитату розпорядження кекс-керівника Генштабу Муженка, котре лягло в основу горезвісного наказу.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...