В ОП розповіли, у кого Росія купує запчастини для своїх дронів - є навіть союзники України

Росія у процесі виготовлення власних безпілотників значною мірою покладається на компоненти іноземного виробництва, зокрема мікроелектроніку, передають Патріоти України.

Як повідомляє Офіс президента України, такого висновку дійшла Міжнародна робоча група щодо санкцій проти Росії після вивчення 174 іноземних компонентів, вилучених з трьох моделей БПЛА, які використовують окупаційні війська на полі бою ("Shahed-136/131", "Ланцет" та "Орлан-10").

"Основним постачальником критично важливих компонентів для російських дронів є Китай, на який припадає 67% поставок, причому 17% із них відбуваються через Гонконг. На Туреччину та Об'єднані Арабські Емірати припадає 5% та 2% компонентів відповідно. Також у дронах були виявлені складники, вироблені в Японії, Республіці Корея, Швейцарії та інших країнах, зокрема процесори, мікросхеми, транзистори та інші життєво важливі компоненти", - йдеться у повідомленні.

Також Міжнародна робоча група вказала на те, що багато деталей для БпЛА можна отримати через загальнодоступні платформи. Це значно ускладнює регуляторний нагляд за їхнім транспортуванням до Росії.

Зважаючи на ці факти, експерти групи закликали виробників робити більше для запобігання доступу РФ до їхньої продукції в обхід економічних санкцій.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...