В оточенні Путіна спалахнув розбрат: Пригожин порушив клятву і "гризеться" з Міноборони РФ, - генерал

В оточенні російського диктатора Володимира Путіна загострюється розбрат. Зокрема, почалося приниження власника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина, передають Патріоти України.

"Кухар Путіна" обіцяв захопити Бахмут на Донеччині до нового року, проте не зміг цього зробити. Через те, що він не дотримався слова, хоч так впевнено це обіцяв, диктатор РФ більше йому не довіряє.

Це підірвало і військовий, і політичний авторитет ПВК "Вагнера". Про це розповів колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж під час чату на Главреді.

"Пригожин клятвено запевняв, що "вагнерівці" візьмуть Бахмут, але слова не дотримався. Саме тому зараз і почалося приниження Пригожина, бо він не виконав особисте завдання Путіна і порушив клятву. Це підірвало його престиж – і політичний, і військовий, і самого формування "Вагнер", – зазначає генерал.

Пригожин захотів реабілітуватися, тому задіяв усі можливості для захоплення Соледару. Він хоче захопити місто, щоб потім з цієї позиції розгорнути операцію по захопленню Бахмуту.

Хто такий Микола Маломуж

Проте російські військові і Путін розуміють, що Пригожин і його ПВК "Вагнера" нічого не вдіють, адже у них недостатньо сил. "Тому Путін, не довіряючи військовому "таланту" Пригожина, дав вказівку кинути в район Соледара і Бахмута більш професійні сили – сили спеціальних операцій та повітряно-десантні війська. От зараз Пригожин і не задоволений тим, що його недооцінили, а ЗС РФ акцентують увагу на тому, що Пригожин не здатен виконувати завдання, і досі місто не захоплене", – пояснює генерал Маломуж.

Зараз Пригожин і міноборони РФ тягнуть ковдру кожен на себе, намагаючись дискредитувати один одного, каже генерал.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...