В оточенні Путіна триває боротьба між прихильниками капітуляції і "нічиєї", - Піонтковський

У Кремлі розгортається дуже серйозна внутрішньополітична боротьба між верхівкою - прихильниками Путіна - та військово-політичною спільнотою - партією ПВК "Вагнер". Одна із них виступає за нічию, інша - за капітуляцію. Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський телеканалу "Freeдом", передають Патріоти України.

"Пригожин заявляє – це не ми вигадали цю "спецоперацію". Це пряма атака на Путіна. Її веде та група, яка зрозуміла, що війну програно і поразку неминуча, але треба якось залишитися при владі після війни і після поразки. Залишитися при владі з Путіним неможливо.

Вони вже виробляють устами Пригожина і пропонують суспільству такий наратив - ми героїчно билися, взяли Бахмут, але зрадники у генеральному штабі, міністерстві оборони, зрадники на Рубльовці всадили нам ніж у спину. Ми мусили програти, відступити. Давайте тепер розберемося зі зрадниками та покараємо", - сказав політолог.

Партія засновника ПВК "Вагнер" просовує у російському суспільстві капітуляцію. На думку Піонтковського, вони скористалися атакою на Москву, щоб підштовхнути росіян до того, що варто закінчувати війну.

"Подивіться, який несподіваний вибух емоцій викликала атака українських безпілотників Рубльовкою. До 90% соціальних мереж виражають якщо не захоплення, то повне задоволення – так їм і треба. І туди спрямовує свій вогонь ця партія Пригожина - "партія почесної капітуляції", - наголосив він.

Друга партія - це партія Путіна. Вона виступає проти нічиї. "Путін за допомогою миротворців хоче закріпитися за якийсь шматочок української території та продати "глибинному народу" як почесну нічию. Але це неможливо за сьогоднішньої позиції України та західної спільноти", - підсумував політолог.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...