"У площині громадської думки - це просто бімба. Бо хороші руські миттєво покидали всі свої пасочки і почали скиглити й верещати": Журналістка - про ідею позбавити росіян віз

Українська мистецтвознавиця, журналістка Зоя Звиняцківська відреагувала на ідею позбавити росіян віз, яку висловили президент Володимир Зеленський і високопоставлені українські чиновники, передають Патріоти України.

Нагадаємо, раніше Зеленський закликав західні країни повністю закрити в'їзд для громадян РФ. «Тоді вони зрозуміють. Вони кажуть: „Ця війна не має до нас жодного стосунку. Все населення не може нести відповідальність“. Може. Населення обрало цей уряд і не бореться з ним, не сперечається з ним, не кричить на нього. Хіба ви не хочете цієї ізоляції? Ви кажете всьому світу, що він має жити за вашими правилами. Тоді йдіть і живіть там. Це єдиний спосіб вплинути на Путіна», — заявив він.

Ця ідея знайшла підтримку у багатьох представників української влади, а також експосадовців і навіть європейських чиновників. Росіяни ж цілком передбачувано почали критикувати такий крок.

«Слухайте, я тільки ото зараз збагнула, яка це офігєнна штука — ідея позбавити росіян віз. Біс його зна, що з цього вийде в практичному сенсі, але в площині громадської думки — це просто бімба. Бо хороші руські миттєво покидали всі свої пасочки і почали волати, скиглити, верещати — нєєєт шеф, толька ні ета!», — пише у Facebook Звиняцківська.

Вона зазначає, що обговорення ідеї забрати візи в росіян змусило їх шукати шляхи, як цього уникнути. «Руські антивоєнні комітети, по вінця набиті каспаровими та іншими альтруїстами і борцями за мир, кинули оцю миротворчу хєрню і зайнялись справою: оприлюднили докладний текст різними мовами, де обґрунтували, чому руських не можна чіпати. Всі, від поважних інфлюенсерів до останніх робочих блогерів тисячами, десятками тисяч рук запускають в ефір жалюгідні сенси, в яких відмова від власної влади та беззаперечне її панування існують одночасно. Вони зрікаються своєї країни, маніфестують національну навчену безпорадність, чесно говорять, що не роблять антивоєнних мітингів і не боряться з проплаченими російськими мітингами, вони розмахують по ситих мордасах шмарклі та слину, вони одночасно за інерцією намагаються погрожувати і в той же час запопадливо просити, і вони колективно, в сотнях коментах обговорюють: а як би їм ще жалюгідніше виглядати, щоб візи врешті залишили? Я такої колективної, національного масштабу ганьби не пам‘ятаю. Це найбільший камінг аут у світі, ну так і шафа там чималенька. Я хочу, щоб світ запам‘ятав їх такими», — додала мистецтвознавиця.

«Бренд „росіяни“ і так вже є токсичним для всього світу, але досі у його дочірнього під бренду „хороші руські“ ще залишалися шанси. Нині він показує своє справжнє обличчя. Це можна тільки вітати», — підсумувала Звиняцківська.

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...