У Польщі стане більше американських військових: Держави досягли важливої домовленості

Відповідно до досягнутих раніше домовленостей Польща готується розмістити у себе 1 000 американських військовослужбовців. Про це в п'ятницю, 31 серпня, повідомив у Варшаві міністр національної оборони Маріуш Блащак, зазначають Патріоти України.
За його словами, відповідну угоду зі Сполученими Штатами буде підписано найближчим часом. Домовленість передбачає подальше поглиблення військового співробітництва між країнами та збільшення військової присутності Сполучених Штатів в Польщі.
«У продовження двох угод, підписаних президентами Анджеєм Дудою і Дональдом Трампом, принцип розміщення американських військ було вирішено змінити з ротаційної основи на постійну. Кількість військових США, розміщених в Польщі, зросте орієнтовно на 1000, до мінімуму 5500», - йдеться в повідомленні.
Так, Познань стане резиденцією передового дивізійного командування і групи підтримки армії США; Дравсько-Поморське стане штаб-квартирою Центру бойової підготовки для спільного використання збройними силами Польщі та США; Вроцлав-Страховіце стане місцем завантаження та розвантаження авіабази ВПС США.
Також військовий контингент розширять в Ласці, який стане місцем ескадрильї літаків з дистанційним управлінням ВПС США; в Поуідзе, який стане штабом повітряно-бойової бригади, батальйону бойової матеріально-технічної підтримки та спецназу, в Люблинці, який стане резиденцією іншого спецназу, а також в Жагані і Свентошуве, які стануть штаб-квартирою для бойової групи броньованої бригади.
Угоду буде підписано після завершення підготовчої роботи.
У свою чергу, міністр оборони США Марк Еспер 29 липня заявив, що Пентагон виведе з ФРН 11 900 військових - більше, ніж озвучувалося раніше. З них 5600 будуть перекинуті в інші країни-члени НАТО, ще 6400 повернуться в США, при цьому багато на ротаційній основі будуть задіяні в інших державах Європи.
Можливими країнами перебазування можуть стати Італія і Бельгія. Частина контингенту, ймовірно, відправиться в Польщу і країни Балтії, якщо Варшава буде дотримуватися домовленостей, намічених обома сторонами, уточнив тоді Еспер. Таким чином, загальна чисельність американських військовослужбовців в ФРН скоротиться з 36 000 до 24 100 чоловік.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...