У пошуках бенефіціарів великого крадівництва: НАБУ проводить обшуки у координатора "Великого будівництва" Юрія Голика

НАБУ проводить обшуки у Юрія Голика – причина

Національне антикорупційне бюро прийшло з обшуком Юрія Голика. Він є координатором програми "Велике будівництво" від Офісу Президента. Про це з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомив журналіст "Української правди" Михайло Ткач. Він заявив, що обшуки проводять у котеджному містечку Коник.

Що стало причиною для обшуків

Обшуки проходять у межах справи щодо фітнес-тренерки Яни Хланти, яка є співвласницею компанії "Будінвестінжинірінг", яка і займається ремонтом доріг у Дніпропетровській області.

Раніше журналісти встановили, що вона тісно пов'язана з головою Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком, з яким регулярно подорожувала за кордон. Саме очолювана ним ОВА вирішує, кому, на що, і в яких обсягах виділяти бюджетні кошти. Так, від початку вторгнення Росії компанія фітнес-тренерки отримала вже 1,5 мільярда гривень.

Обшуки, за даними джерел (як і у Дніпрі), відбуваються у межах справи щодо фітнестренерки Яни Хланти, яка пов'язана з головою Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком, і фірми "Будінвестінжинірінг",
– пояснив Ткач.

Що відомо про Юрія Голика

Він є державним менеджером, який обіймав пост радника прем'єр-міністра Олексія Гончарука у 2019 – 2020 році, а також був радником глави Дніпропетровської ОВА. Координатором ініційованої президентом програми "Велике будівництво" він став у лютому 2020 року.

Де-юре Голик немає жодної офіційної посади, але де-факто глибоко залучений у ці процеси – у ЗМІ його зазвичай називають "куратором" "Великого будівництва". Сам він себе характеризує як "консультант" президентського проєкту.

Додамо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура ще у листопаді відкрила справу після розслідування про голову Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка. Днями в очільника Дніпропетровської ОВА, ймовірно, проводили обшуки.

Перші F-16 будуть в Україні влітку: Мельник назвав їхнє головне завдання

неділя, 19 травень 2024, 9:40

Перші зразки винищувачів F-16, які Україна може отримати влітку, дадуть змогу більш ефективно вирішувати поточні проблеми на фронті. Зокрема, за допомогою F-16 може знищуватися російська авіація, що атакує Україну керованими авіабомбами. Таку думку в е...

Міністр оборони ФРН Пісторіус терміново запросив ще 3,8 млрд євро для України, до практично повністю розписаних 7,1 млрд з держбюджету-2024

неділя, 19 травень 2024, 9:23

Німеччина упевнено утримує лідерство серед європейських країн за обсягом фінансування оборони України. Журналісти вказують, що із наявних 7,1 млрд євро, які уряд Німеччини виділив на військову підтримку України цього року, майже все розподілено, лише 3...