У рамках боротьби із корупцією: США ввели санкції проти Андрія Портнова та його фонду

США запровадили санкції проти колишнього заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича, адвоката Андрія Портнова. Під обмеження також потрапив його Благодійний фонд. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів США, передають Патріоти України.

Про рішення було оголошено 9 грудня на американському саміті на підтримку демократії. Усього під санкції потрапило семеро іноземців, Портнов серед них є єдиним українцем. Водночас серед восьми іноземних організацій, проти яких ввели економічні обмеження, єдиною українською є "Фонд Андрія Портнова". Введення персональних обмежень передбачає блокування активів у США, блокування візи, а також забороняє громадянам США мати справи з особою, яка потрапила під санкції.

Окрім Портнова, до списку потрапили шість фізосіб з Анголи, Гватемали, Ліберії та Сальвадора та сім юридичних осіб з Анголи, Південного Судану та Макао (КНР). Раніше тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час виступу на конференції "Сім років антикорупційної реформи" анонсувала введення санкцій проти корупціонерів. Вона наголосила, що українці "декого впізнають".

Нагадаємо, днями Білий дім опублікував першу в історії США стратегію боротьби з корупцією. Документ передбачає посилення міжнародної співпраці з цієї проблеми та допомогу іншим країнам.

У стратегії корупцію названо "злоякісною пухлиною всередині суспільства", яка роз'їдає громадську довіру та здатність урядів надавати допомогу громадянам своїх країн. Як повідомлялося, 11 січня США ввели санкції проти громадян України, серед яких нардеп Олександр Дубінський, колишній військовий прокурор Костянтин Кулик та екснардеп Олександр Онищенко, за втручання у вибори. У вересні 2020 року через вплив на вибори-2020 Мінфін США ввів персональні санкції проти позафракційного нардепа Андрія Деркача та трьох росіян.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...