У РФ заявили, що Зеленський "заарештував" Залужного та Сирського. У Києві відреагували

У Росії пропагандистські ЗМІ написали, що в Україні нібито заарештували головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного й командувача Сухопутних військ Олександра Сирського за нібито їхню незгоду з позицією президента Володимира Зеленського.

Такі "новини" свідчать про те, що Росія має свій особистий шизофренічний світ. Про це у коментарі LIGA.net сказав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Подоляк відповів, що нинішні російські інформаційні вкиди про нібито ліквідацію або арешти чи внутрішні конфлікти у військовому керівництві України є компенсацією їхніх страхів.

"Коли ти реально не маєш впливу на ситуацію і як вогню боїшся відповідного розвитку подій на фронті, ти створюєш свій особистий шизофренічний світ – де ти чемпіон, де ти всіх перемагаєш і вбиваєш, де ти все ще є адептом "триденних війн" проти Києва, Берліна, Лондона чи Варшави", – сказав Подоляк.

На думку Подоляка, такі російські вкидання мають кілька цілей:

– спроба хоча б короткострокової деморалізації українських військових;

– спроба психологічного впливу на українців, особливо на окупованих та прифронтових територіях;

– спроба хоча б штучно підняти дух російських збройних формувань.

"З перших днів повномасштабного вторгнення вони періодично використовують подібну примітивну риторику. Нехай продовжують. Але, відверто кажучи, в подібні російські байки може повірити лише вкрай недалекий внутрішній споживач в самій РФ", – резюмував радник глави ОП.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...