У Росії гряде великий переділ і "зачистка" майна РПЦ: Експерт розповів про велику стурбованість патріарха Кирила

Днями патріарх Російської Православної Церкви (РПЦ) Кирило Гундяєв, який відрізняється повною лояльністю до Кремля, раптово заговорив про тиранію в Росії. Він застеріг владу РФ від цього шляху. Що означають слова Гундяєва, пояснив у своєму блозі в Telegram російський військовий і політичний оглядач Ель Мюрид, передають Патріоти України.

Мюрид впевнений, що слова Гундяєва про неприпустимість терору в Росії викликані не гуманітарними міркуваннями. Швидше за все, він видав свою нервозність у зв'язку з неминучими потрясіннями, на порозі яких стоїть країна. Так, зі слів блогера, патріарх бачить наступ найжорсткішої економічної кризи в РФ, який обернеться "війнами" кланів за рештки ресурсів. У цій боротьбі може серйозно постраждати РПЦ.

"Пока крупнейшие преступные группировки готовятся к схватке друг с другом, зачищая территорию от вассальных кланов и прибирая к рукам их имущество… РПЦ, как один из крупнейших собственников, пока вне рамок этих процессов, но явно ненадолго", - написав Мюрид.

На його думку, Гундяєв боїться "потрапити під роздачу". Уже зараз Кремль розпочав "оптимізацію" видатків, скорочуючи кількість тих, що прилипли "до бюджетного корита". "Уголовная братва из 90-х, захватившая все государство, не верит ни в Бога, ни в черта… Никаких идеологических преград перед зачисткой имущества РПЦ она испытывать не будет. Вот патриарх и нервничает", - констатував експерт.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....