У Росії починається стадія громадянської війни, - кінорежисер

Представники Росгвардії, яку влада РФ використовує проти росіян, накачані пропагандою, неосвічені, грубі, їм подобається насильство, але довго терпіти подібне не зможуть навіть "піддані" Путіна.

Юрій Мамін емігрував у США. Фото: Фейсбук.

Відомий російський режисер Юрій Мамін, який пів року тому емігрував у США, уважає, що у РФ масові затримання учасників акцій протесту можуть стати початком громадянської війни. Таку думку він висловив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Стало очевидним, що протистояння із владою почало переходити у стадію громадянської війни. Адже триває не лише боротьба з урядом. Росгвардія – це теж зібрання росіян. Їх накачали пропагандою, вони неосвічені і грубі. І їм подобається насильство", – сказав режисер.

За його словами, він почувається спокійніше, перебуваючи у США і "спостерігаючи через YouTube за подіями в Москві". "Інша річ – перебувати серед демонстрантів, виступати перед ними. Я відчував таке неодноразово. І поруч зі мною завжди була дружина, готова будь-якої миті кинутися мені на захист. Проте, навіть коли звідси дивишся на звірства "космонавтів" із Росгвардії, на душі важко. І я чудово розумію, що було б зі мною і моєю дружиною, якби ми там залишилися. Звісно, ми були б серед демонстрантів і нас могли забрати в автозак, могли побити, покалічити і зробити багато інших капостей", – зазначив Мамін.

Він також висловив стурбованість, що громадянська війна може початися після звільнення президента РФ Володимира Путіна. "Думаю, що вона можлива. Але її можна уникнути, якщо біля урядового керма опиниться сильний і далекоглядний лідер із відданою йому командою непідкупних реформаторів", – уважає Мамін.

Джерело: Гордон

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...