В Росії заявили про масовану нічну атаку дронів на Москву, Липецьку, Бєлгородську Брянську області

Зокрема ударів зазнала енергетична інфраструктура держави-агресрра

Мер Москви, Росія Сергій Собянін заявив, що російську столицю вночі нібито атакували безпілотники. Про це у неділю, 1 вересня, повідомляє ТАСС, передають Патріоти України.

Так, у своєму дописі у Telegram Собянін заявив, що перший БпЛА був збитий у міському окрузі Подольськ.

Згодом мер Москви повідомив про ще один БпЛА, який нібито вдалося збити.

Як стверджує Собянін, в обох випадках обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Як пише російський Telegram-канал "Осторожно", новости, через атаку БпЛА у московському аеропорту Внуково була затримана низка рейсів.

Окрім столиці РФ про атаку безпілотників також повідомляють у Липецькій, Бєлгородській та Брянській областях.

Зокрема, про масовану нічну атаку розповів брянський губернатор Олександр Богомаз: за годину над регіоном, за його словами, збили 12 БпЛА, через деякий час ще 14.

Декілька безпілотників було ніби було знищено в Липецькій області, у тому числі над промзоною Липецька. Режим небезпеки атаки БпЛА оголошено у Воронезькій області.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив про збиті повітряні цілі на підльоті до Бєлгорода. У місті пошкоджено скління у трьох багатоквартирних будинках, спалахнули три автомобілі.

Хоча російська влада традиційно стверджує, що "жертв і руйнувань немає, пожежі не сталося", російські пабліки поширюють фото і відео місцевих жителів, на яких видно приліт на територію двох ГРЕС та газорозподільній мережі.

Так дісталося Каширській ГРЕС, що розташована на березі Оки в місті Кашира Московської області.

А телеграм-канал Astra повідомив про дві пожежі після атаки БпЛА у Тверській області – атаковано ДРЕС і газорозподільчу мережу, що розташована за кілька кілометрів від неї.

Про це свідчать відео місцевих жителів.

Так, після атаки БпЛА в Конаково Тверської області пожежа виникла біля місцевої ГРЕС і біля газорозподільної мережі (ГРМ) "Конаково", яка є технологічною частиною магістрального газопроводу "КГМО-Конаково".


Через звинувачення у ганебно високій наживі Czechoslovak Group: У Празі вперше розкрили ціну снарядів для України за чеською ініціативою

неділя, 1 вересень 2024, 8:10

Компанія Czechoslovak Group, яка займається постачанням боєприпасів до України за чеською ініціативою, вимушено розкрила деякі деталі цих постачань. Зокрема вперше названо одну з країн-постачальників та ціну 155-мм боєприпасу, що закуповуються, передаю...

В штаб-квартирі ООН шириться інформація про смерть голови МЗС РФ Лаврова: Постпред України в Радбезі Кислиця шкодує, що кремлівський Ріббентроп таким чином уникне міжнародного трибунала

неділя, 1 вересень 2024, 7:55

Постійний представник України при Раді безпеки ООН Сергій Кислиця поаідомив, що серед дипломатів в Нью-Йорку ходять чутки про те, що помер міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Про це Кислиця написав у мережі Х, передають Патріоти України. "Дехто...