У руках немає вибухівки, про яку повідомляло МВС Білорусі: Як загинув участник протестів у Мінську (фото, відео)

Активіст падає на землю після спалаху з боку ОМОНу.

Єврорадіо опублікувало відео, на якому Олександр Тарайковський вмирає на Пушкінській площі в Мінську під час мітингу 10 серпня. Це відео підтверджує, що у чоловіка в руках немає вибухівки, від якої, за версією МВС Білорусі, він і загинув, зазначають Патріоти України.

У Telegram Euroradio зазначає, що відео редакції надіслали. Воно зняте з іншого ракурсу - і доповнює опублікований раніше ролик. На записі чоловік, ідентифікований як Олександр Тарайковський, йде в бік силовиків з піднятими руками. Чітко видно, що в руках у нього немає будь-яких предметів, в тому числі й вибухівки, про яку повідомляло МВС Білорусі. Він також нічого не кидає в сторону силовиків. Активіст падає на землю після спалаху з боку ОМОНу.

У МВС Білорусі озвучили зовсім іншу версію загибелі мітингувальника на Пушкінській площі: він нібито загинув в результаті детонації саморобного вибухового пристрою, який намагався кинути в бік силовиків.

«Під час протистояння зі спецсилами, які прибули для розблокування площі, один з учасників протесту спробував кинути в поліцію непізнаний вибуховий пристрій. Він вибухнув у нього в руці, чоловік отримав травми, несумісні з життям». Однак, розслідувачі з Conflict Intelligence Team, вивчивши відео подій, встановили, що активіст був убитий.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...