У сім'ї не без виродка: В Україні ліквідували фінського найманця з бази "Миротворця" (фото)

Українські воїни ліквідували найманця з Фінляндії Вільякайнен Петрі Юхану. Бойовик воював на Донбасі з 2015 року та потрапив у базу сайту "Миротворець", повідомляють Патріоти України.

Як зазначається у досьє "Миротворця", найманець воював проти України в складі незаконного військового формування "Призрак". Фін публічно заявляв про готовність прийняти громадянство "Новоросії", а на батьківщині мав проблеми із поліцією й численні боргові зобов'язання.

Вільякайнен вважається автором пропагандистської антиукраїнської книги "Війна Вілі" (Vilin sota), яку активно поширюють через мережу інтернет-магазинів на території Фінляндії.

Про ліквідацію бойовика заявив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" з посиланням на некрологи у соціальних мережах. "Фінський найманець Вільякайнен Петрі Юхана з 2015 року бігав на Донбасі в підрозділі РОА "Привид". І ось, нарешті, його успішно демобілізовано", - написав Штефан.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...