У "Слузі народу" заявили про бажання змінити у вересні відразу трьох міністрів

Депутатський корпус Верховної Ради має ряд претензій і питань до роботи міністра оборони Андрія Тарана, міністра юстиції Дениса Малюськи і міністра культури і інформаційної політики Олександра Ткаченка. Про це заявив нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура в ефірі телеканалу "Україна 24" в середу, повідомляють Патріоти України.

"Однозначно, у вересні будуть кадрові зміни (в уряді - ред.) ...Є претензії у депутатського корпусу і є розмови про те, що потрібно ці міністерства посилити іншими міністрами. Є розмови з приводу Міністерства оборони, Міністерства юстиції. Є питання по Міністерству культури: знаю, що колеги зареєстрували проект постанови про звільнення (міністра культури і інформаційної політики Олександра Ткаченка - ред.), там насправді неоднозначна ситуація", - сказав Качура.
Крім того, він також звернув увагу на відсутність комунікації глави Мін'юсту з парламентом. "По Міністерству юстиції претензії, мені здається, є у колег, тому що найбільша помилка - це відсутність комунікації з парламентом, оскільки ми тільки через Фейсбук можемо спостерігати, як міністр юстиції то на траві лежить, то на столі і так далі... Є зараз претензії до результатів роботи (міністра юстиції Дениса Малюськи - ред.), тому що господарство Мін'юсту дуже велике і це не тільки в'язниці та камери попереднього ув'язнення, в яких проходить ремонт, а це набагато більше, і потрібно, щоб там відбувалися системні зміни", - уточнив парламентарій.
Також Качура підтвердив, що в кулуарах парламенту обговорюється інформація щодо генерального прокурора Ірини Венедіктової. "Я чув, що колега це публічно озвучила щодо генерального прокурора. Таке в кулуарах також звучало, і вже пішло це в засоби масової інформації. Теж таке можливо", - сказав Качура.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...