У США випробовують новітній ударний безпілотник компанії General Atomics (фотофакти)

Американська компанія General Atomics почала льотні випробування серійного ударного безпілотника MQ-9B SkyGuardian, зазначають Патріоти України. Перший політ апарату визнаний повністю успішним, говориться в повідомленні компанії.

Військовий безпілотник MQ-9B SkyGuardian належить до класу середньовисотних і розроблений на базі ударного БПЛА MQ-9 Reaper, який з 2007 року перебуває на озброєнні ВПС США.

SkyGuardian здатний перебувати в повітрі до 35 годин, але поки літає досить повільно – крейсерська швидкість безпілотника на висоті в 7,5 тис. м становить 388 км / год. Для порівняння, стандартна швидкість літака Boeing 747 – 870 км / год.

Безпілотник також обладнаний системою проти обмерзання і системою попередження зіткнень в повітрі, а також поліпшеною інфрачервоною камерою.

БПЛА General Atomics MQ-9B SkyGuardian - 01 з озброєнням на Royal International Air Tattoo 2018 у Великій Британії / Фото: NickJ 1972

Льотні випробування проводяться за участю першого серійного MQ-9B SkyGuardian з кодовим номером BC03. Перший політ безпілотника відбувся 30 березня 2020 року на аеродромі підприємства в Ель-Міраж в Каліфорнії – інженери компанії визнали його повністю успішним.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...