У США закінчили допідготовку українських екіпажів нових Island: Незабаром моряки ВМСУ підчалять зі своїми кораблями до рідних берегів

Відзначається, що цього разу Island передаються Україні з системою озброєнь

Один з нових патрульних катерів типу Island під час церемонії в Балтіморі

Як повідомила прес-служба Військово-морських сил України, 26 березня 2021 року у місті Балтимор, США відбулися урочистості з приводу закінчення 10-ти тижневого курсу допідготовки українських військових моряків щодо експлуатації патрульних катерів типу Island ("Айленд"), зазначають Патріоти України.

Важливу роль США в підвищенні обороноздатності ВМСУ, користуючись цим приводом, відзначив і Командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа.

"Ми вдячні за потужну матеріально-технічну допомогу у відродженні ВМС України, зокрема швидкісні човни, тепловізори, водолазне спорядження, засоби зв’язку та навігації, технічні засоби системи управління", - відзначив командувач.

"З 2014 року за сприяння американських партнерів проведено понад двісті спільних заходів підготовки наших Військово-Морських Сил, системно здійснюється якісна консультативна й освітня допомога, підготовка екіпажів, курсантів, морської піхоти", - додав він.

Варто додати, що на цей рік запланована передача трьох патрульних катерів типу Island, проте на сьогодні відомі назви лише двох із них – "Суми" та "Фастів", на яких і проходили підготовку українські військові моряки.

Island

Зокрема, раніше зазначалося, що на військовій базі берегової охорони США в Мериленді проходять навчання 32 українських моряки – по 16 членів екіпажу для кожного нового патрульного катеру.

Артсистема MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster / Фото: MSI-Defence Systems
А ось про третій патрульний катер, котрий також має бути переданий ВМСУ у цьому році наразі інформації немає. Не менше питань виникає й з приводу озброєння нових катерів.
На кадрах, що були зняті під час підготовки та церемонії основне озброєння катерів відсутнє
Дещо раніше повідомлялося, що всі патрульні катери отримають американською 30-мм артилерійську систему MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster (яка згодом буде встановлена й на вже прийняті на озброєння демілітаризовані катери Р190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ").
Island

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...