У той час як офіційний Пекін лицемірно заявляє про прагнення миру: Китай з Росією розробляє безпілотник, схожий на "Шахед", - Bloomberg

Реалізація цього проекту означатиме перетин Піднебесної "червоної лінії", коли КНР стане постачальником озброєнь злочинному режиму путіна

Китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський "Шахед", яким активно атакують Україну. Про це пише Bloomberg з посиланням на європейських чиновників, знайомих з ситуацією, передають Патріоти України.

Офіційні особи не ідентифікували безпілотник, який розробляється, але китайські оборонні веб-сайти та кілька ЗМІ повідомили, що Китай розробляє ударний безпілотник-камікадзе під назвою Sunflower 200, який за зовнішнім виглядом схожий на іранський дрон Shahed 136.

Як йдеться у статті, У 2023 році компанії провели переговори про співпрацю щодо копіювання іранського безпілотника Shahed, а цього року розпочали розробку та тестування версії для підготовки до відправки в Росію, повідомили чиновники, які попросили не називати їхніх імен, щоб не розголошувати приватну інформацію. За їхніми словами, китайські безпілотники ще не використовувалися в Україні.

Деякі країни вважають, що надання Росії безпілотників для нападу перетне межу летальної допомоги, сказали двоє чиновників.

Одна особа, знайома з цим питанням, сказала, що, за оцінками США, Китай зважує, чи надсилати повністю збудовані безпілотні літальні апарати, але в той же час надсилає комплекти, з яких можна зробити ударні дрони.

За словами співрозмовника, США все ще не дійшли висновку, що Китай надсилає летальну допомогу Росії, хоча й визнають, що інші країни можуть мати іншу інтерпретацію.

Летіли не лише дрони, а й ракети: Спливли нові деталі атаки на Приморско-Ахтарськ

п’ятниця, 5 липень 2024, 17:38

У напрямку Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю РФ у ніч на 5 липня летіли не лише безпілотники, про збиття яких заявляли в міноборони Росії, а й щонайменше дві ракети. У результаті був вражений військовий аеродром "Приморсько-Ахтарськ", поранений...

Путін почав переговори з Орбаном згадкою про ультиматум Україні

п’ятниця, 5 липень 2024, 16:59

Лідер Росії Владімір Путін прийняв у п'ятницю у Кремлі прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, передають Патріоти України. Путін заявив, що на зустрічі у них з Орбаном буде можливість обговорити "усі нюанси" ситуації в Україні. При цьому він підкресл...