У тому числі "гастарбайтера із Грозного": Прикордонники на Луганщині взяли в полон групу російських окупантів (фото)

Прикордонники бригади Гвардії наступу Помста взяли в полон трьох російських окупантів. Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України, передають Патріоти України.

«Трьох «завоєватєлєй-освободітєлєй» взяли в полон прикордонники бригади Гвардії наступу Помста, що був створений на базі Луганського прикордонного загону», — ідеться в повідомленні.

Серед полонених є мобілізований із Рязані, контрактник-командир із Пскова і «гастарбайтер із Грозного». Чеченець, за їхніми словами, приїхав на війну в Україну, щоб заробити грошей, і підписав контракт на рік кілька місяців тому.

пресслужба Держприкордонслужби«Двоє окупантів потрапили в полон, коли намагалися штурмувати позиції українських прикордонників у Луганській області та зазнали невдачі. Після того як прикордонники відкрили вогонь по противнику, частина ворожого відділення відступила, але не всі змогли втекти», — розповів український захисник на псевдонім Удав.

За його словами, окупантів було 7−8 осіб. «Здався один, сказав, що є друг, який теж хоче здатися, і він теж вийшов через деякий час. Надали їм мінімальну допомогу, дали води, вивели і передали далі. А четверо десь там поки що „крутяться“. Вони не потрібні своїм, тому назад не можуть іти, а вперед на штурм теж не підуть. Їжі немає, і рано чи пізно, вони або замерзнуть, або самі здадуться в полон», — пояснив він.

Також, за його словами, чеченець «не вирізнявся героїзмом». Він намагався сховатися, але в пошуках безпечного укриття потрапив до рук бійців бригади Помста.

Полонених окупантів передали співробітникам спецслужб для формування обмінного фонду та повернення з полону українських військовослужбовців.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...