У тому числі росіяни: Понад пів мільйона користувачів побачили відео про рух колони техніки ЗСУ через блогера-зрадника

Мешканець Кіровоградської області зафільмував рух колони військової техніки Збройних Сил України в Черкаській області. Свій відеоролик він виклав до Мережі. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора, передають Патріоти України.

Слідство встановило, що в січні 2023 року мешканець Олександрійського району Кіровоградської області приїхав на Черкащину. Там він зробив фото- й відео на мобільний телефон руху колони військової техніки ЗСУ. Того ж дня він розмістив відеоматеріал у Тік-Ток. Зазначається, що ролик дав можливість ідентифікувати на місцевості переміщення підрозділів українських Сил оборони в області.

Відео тіктокера в Мережі переглянули понад 500 000 користувачів. Також його почали поширювати російські Телеграм-канали й користувачі соцмережі Іnstagram.

Під час обшуку правоохоронці отримали докази протиправної діяльності чоловіка. Черкаська обласна прокуратура повідомила тіктокеру про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та рух Збройних сил України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...