У тому числі упорядковує застосування тортур: Путін підписав низку репресивних законів, деякі з них стосуються України, - ГУР Міноборони

Російський диктатор Володимир Путін підписав низку законів, які посилюють репресивний апарат держави-терориста. Деякі зміни у законодавстві стосуються війни проти України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Насамперед йдеться про закон про діяльність так званих "іноземних агентів". Тепер у РФ ними вважаються всі, хто перебуває під "іноземним впливом". До цієї категорії можна буде віднести фактично будь-якого громадянина, адже критерії визначення вкрай розмиті: "надання іноземним джерелом особі підтримки або вплив на особу, зокрема шляхом примусу, переконання чи іншими способами".

"Підписаний закон забороняє "іноагентам" працювати на держслужбі, брати участь у виборчих кампаніях, викладати неповнолітнім, проводити виховну діяльність, отримувати підтримку від держави. Гроші " іноагентів" на банківських рахунках не підлягають страхуванню", – зазначили в ГУР.

Також Путін підписав закон про "контрзаходи у відповідь на дискримінацію російських ЗМІ за кордоном". Тепер будь-якому іноземному ЗМІ можуть заборонити працювати в РФ і навіть без рішення суду позбавляти ЗМІ ліцензії за "фейки про збройні сили РФ", заклики до мітингів та виступи проти війни. Ще один закон забороняє розміщення реклами в іноземних інтернет-ресурсах, до яких Роскомнагляд "застосував примусові заходи".

Окрема група законів стосується війни в Україні. Зокрема, закон про відповідальність за дії "проти інтересів РФ" прирівнює до державної зради перехід на бік противника в умовах збройного конфлікту та передбачає покарання до 20 років колонії. До такого ж терміну можуть бути засуджені, якщо громадянин Росії або її резидент беруть участь у військових діях з метою "суперечливих інтересів країни".

Росіянам, які мають доступ до держтаємниці, відтепер заборонено виїзд із країни. За порушення закону загрожує три роки позбавлення волі. А за незаконні переміщення чи пересилання носіїв, які містять держтаємницю, загрожуватиме до чотирьох років колонії.

"Один із підписаних законів вводить "спецзаходи" в економіці при проведенні "контртерористичних та інших" операцій за кордоном. Уряд за цим законом отримує право на власний розсуд змінювати режим роботи в деяких організаціях – у тому числі залучати співробітників на роботу понаднормово, у вихідні та вночі. Крім того, приватні компанії не зможуть відмовитися від укладання контрактів у рамках держзакупівель чи держоборонзамовлення. Ремонтні бригади, лікарі та інші фахівці, які обслуговують армію під час "спецоперації", матимуть статус ветеранів та відповідні заходи соціальної підтримки. На них можуть розраховувати і військові кореспонденти", – розповіли у ГУР.

Більше того, ще один підписаний Путіним закон упорядковує застосування тортур з боку правоохоронців, хоча саме це слово в тексті документа відсутнє. Так, за "перевищення повноважень" передбачено до 15 років позбавлення волі, проте покарання не буде, якщо дії правоохоронців вважатимуться правочинними. Як визначаються ці рамки – невідомо.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...