У Трампа стріляли під час виступу на передвиборчому мітингу. Він поранений, ще одна людина в реанімації. Підозрюваний застрелений (відео)

Під час передвиборчого мітингу Дональда Трампа в місті Батлер, штат Пенсильванія, пролунали звуки вистрілів.

Передвиборчий мітинг перервали, охорона забрала Трампа з місця події. На фото і відео видно, що на його обличчі кров, а внаслідок інциденту Трамп отримав вогнепальне поранення вуха.

Секретна служба застрелила підозрюваного в стрільбі на мітингу Трампа в Пенсільванії. Про це у неділю, 14 липня, повідомили американські мас-медіа, зокрема видання The Wall Street Journal.

Так, представник Секретної служби США Ентоні Гульєлмі заявив, що Секретна служба "запровадила захисні заходи, і колишній президент у безпеці".

Річард Голдінгер, окружний прокурор Батлера - містечка, у якому проходив мітинг Трампа, - повідомив агентству Associated Press, що стрілець був убитий.

У розмові з кореспондентом CNN Голдінгер уточнив, що ще одного глядача було поранено і той перебуває у важкому стані.

Тим часом, Байден засудив стрілянину на мітингу Дональда Трампа та закликав громадян США до єднання. Мовляв, в США немає місця насильству з політичних мотивів, і закликав усю країну засудити цей акт.

Стрілянина на мітингу Трампа розслідується як замах на вбивство колишнього президента. Про це пише AP.

Поліція Нью-Йорка посилює безпеку в районі вежі Trump Tower та інших районах після стрілянини на мітингу Трампа. Про це повідомила мерія міста.

Сам Трамп вже прокоментував пригоду у Пенсільванії.

"Хочу подякувати Секретній службі США та всім правоохоронним органам за їх оперативну відповідь на стрілянину, яка щойно сталася в Батлері, штат Пенсільванія", - цитує лідера республіканців The Washington Post.

Він заявив, що поранений у верхню частину правого вуха і втратив багато крові.

"У мене вистрілили кулею, яка пробила верхню частину мого правого вуха. Я одразу зрозумів, що щось не так, бо почув свистячий звук, постріли, і одразу відчув, як куля пронизала шкіру. Почалася сильна кровотеча", - повідомив Трамп.

Дональд Трамп висловив співчуття сім'ям людини, яка була застрелена і вбита, і ще однієї людини, яка отримала тяжкі поранення.

"Неймовірно, що таке може статися у нашій країні", - зазначив політик.

Також кандидат у президенти США написав, що зловмисника, який відкрив вогонь, убито, але даних про нього поки немає.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...