У церемонії підняття прапору взяв участь главком ЗСУ генерал Залужний: ВМС України отримали новий броньований катер "Буча" (фотофакти)

До складу Військово-морських сил Збройних сил України 26 травня введено малий броньований артилерійський катер «Буча». Катер оснащений системою захисту від наведення зброї противника та системою автоматичної постановки димових і теплових завіс

Як повідомили у Міністерстві оборони України, головне його призначення: патрулювання в ближній морській зоні, в річках та лиманах; захист важливих об’єктів морської та річкової інфраструктури та прибережної зони України; протидія імовірним висадкам десантних засобів противника.

На катері встановлено сучасне навігаційне і радіолокаційне обладнання та озброєння для ураження цілей противника.

Одна з особливостей цього катера є його низька візуальна оптико-електронна, радіолокаційна та теплова помітність. Він малопомітний для радіолокаційних та інфрачервоних засобів противника. Крім того, катер оснащений системою захисту від наведення зброї противника та системою автоматичної постановки димових і теплових завіс.

Командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа розповів, що катер "Буча" входитиме до складу річкової флотилії, яка була створена минулого року на Київщині.

Неїжпапа зазначив, що цей катер із серії тих, які будуються для ВМС з 2016 року. Він був закладений ще до повномасштабного вторгнення рф, але його будівництво і державні випробування завершилися вже під час активних бойових дій на Київщині.

На офіційній церемонії були присутні:

  • головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний,
  • начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала,
  • заступник міністра оборони Володимир Гаврилов та особовий склад ВМС.

Командувач ВМС відзначив, що з початку повномасштабної війни жодних сил і засобів ВМС на річці Дніпро не було. За клопотанням Залужного та інших командувачів створили спочатку один дивізіон, потім другий, але в іншому місці на півдні річки Дніпро.

Майже рік тому був створений орган управління всіма катерами та кораблями на Дніпрі — орган управління річкової флотилії.


"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...