В Україні чехи побудують патронний завод, а американці налагодять виробництво штурмових гвинтівок, - Шмигаль

Україна та Чехія підписали угоди про спільне виробництво зброї. Про це під час спільної пресконференції з очільником чеського уряду Петером Фіалою розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише "Європейська Правда", інформують Патріоти України.

За словами Шмигаля, зі своїм чеським колегою він обговорив постачання Україні нових видів озброєнь, підготовку і реабілітацію українських військових і нові проєкти у сфері ВПК.

"Сьогодні маємо підписані дві важливі угоди серед інших угод у сфері, власне, оборонної промисловості", - розповів очільник Кабміну.

Згідно з однією з цих угод, в Україні буде побудований новий патронний завод. Відповідна угода була підписана між Sellier & Bellot та "Укроборонсервіс".

Ще одна угода стосується виробництва в Україні штурмових гвинтівок компанії Colt CZ Group. Документ підписаний між Česká zbrojovka та українським підприємством, назва якого не розголошується з міркувань безпеки.

Шмигаль додав, що підписання таких угод "демонструє високий рівень зацікавленості у співпраці з нашою оборонною індустрією".

Катастрофа можлива? В "Укргідроенерго" розповіли, чи може Київська ГЕС повторити долю Каховської

вівторок, 16 липень 2024, 19:59

Укргідроенерго" вважає, що Росія не зможе зруйнувати дамби Київської або Канівської ГЕС, як це вона зробила з Каховською станцією. Про це виданню Forbes сказав гендиректор компанії Ігор Сирота, передають Патріоти України. «Найбільші українські ГЕС прак...

Путін зробив ставку на війну на виснаження: Економіст розповів, як Захід може вдарити по Росії

вівторок, 16 липень 2024, 19:34

Росія зробила ствку на війну на виснаження, тож навіть в умовах накладених Заходом санкцій вона знаходить гроші на продовження бойових дій проти України. Фінансувати агресію їй вдається насамперед завдяки експорту російської нафти, яку продовжують куп...