В Україні ліквідували священика-бойовика із Татарстану, якого разом із "добробатом" перекинули воювати проти ЗСУ (фото)

На війні в Україні знайшов свою смерть російський священик із Татарстану отець Анатолій (Григор'єв). Воювати проти ЗСУ поп-бойовик вирушив улітку разом із "добровольчим батальйоном" під назвою "Алга", передають Патріоти України.

Про це повідомив засновник міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, OSINT-експерт Іраклі Комахідзе у Facebook. На батьківщині окупанта збиралися поховати 18 вересня. Унекролозі щодо загарбника в попівській расі йдеться, що він був настоятелем храму Богоявлення Господнього села Ісакове Зеленодольського району Республіки Татарстан.

Відомо, що отця Анатолія (Григор'єва) у середині липня разом із "добровольчим" батальйоном "Алга" було перекинуто в Україну. Цей підрозділ окупаційних військ спеціально сформували в Татарстані для відправлення в зону проведення так званої путінської "спецоперації".

Контрактники "Алги" проходили навчання на одному з полігонів у РФ. Там "засвітився" і священник, який у коментарі пропагандистам пояснив, чому їде воювати проти ЗСУ. Священика-бойовика було ліквідовано 9 вересня під час артилерійського обстрілу. Лише 16 вересня тіло військового злочинця, який ховався за рясою священнослужителя, доставили до Татарстану.

Комахідзе надав ексклюзивні фото попа-бойовика, які свідчать, що той, ймовірно, і раніше брав участь у подібних "спецопераціях" РФ. На свою рясу поряд із хрестом отець Анатолій часто чіпляв "медальки" за те, чим "відзначився" перед Кремлем.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...