В Україні починають випробування нового кулемета для ЗСУ

ПАТ "Завод "Маяк" планує стати третім виробником подібної зброї на пострадянському просторі. Новий кулемет проектувався за західними стандартами спільно з відомими закордонними виробниками, інформують Патріоти України.

Українська версія КТ-12,7 є вітчизняним варіантом модернізації, виконаним за сучасними західними стандартами, відомого радянського великокаліберного кулемета НСВТ (НСВ 12,7 "Утес"), над створенням якої на підприємстві працювали останній рік.

"У нашому випадку, він увібрав в себе всі доопрацювання, які були запроваджені на більш новому кулеметі "Утес" (щодо першої версії НСВТ), й плюс наше розуміння того, як полегшити, як зробити краще і які сплави для більшого строку служби використовувати", - розповів головний конструктор Заводу "Маяк" Олександр Гордєєв.

Також він додав, що українська версія кулемета (на відміну від радянських аналогів) проектувалася за західними стандартами спільно з відомим закордонними виробниками з компаній Bartlein Barrels Inc. (США) та ARS Ballistics (Велика Британія).

"Наша принципова відмінність від російської версії це прецизійний ствол кулеметного темпу стрільби від компанії Bartlein", - зазначив Олександр Гордєєв.

Так званий "бланк" для кулемета КТ-12,7 (заготовка під ствол певного калібру) був розроблений американською компанією вперше (для подібного типу зброї) за технічним завданням ПАТ "Завод "Маяк" в рамках поглиблення партнерства по кількох нових проектах.

Таким чином, в кооперації, де виробником "бланків" є Bartlein Barrels Inc., оснащенням для вгону його в прецизійну геометрію займалась ARS Ballistics, а власне загальною розробкою й виробництвом опікувались на українському заводі, й було створене це нове озброєння.

"У будь-якому випадку ми експонуємо себе як більш високоточний продукт, тому що спочатку ми стартуємо з "бланка", який набагато точніший, ніж російський стандартний "бланк" (для НСВ/НСВТ "Утес")", - наголосив головний конструктор Заводу "Маяк".

Наразі виробник готується до випробувань КТ-12,7 на полігоні з подальшою постановкою його на озброєння ЗСУ та початком серійного виробництва. "На сьогодні у нас готові два дослідні зразки й ми з ними в лютому підемо на заводські випробування стрільбою на полігоні", - зазначив Олександр Гордєєв.

Джерело: Defence Express

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...