В Україні розробили радіолокаційну головку самонаведення для РС-80 та С-8

В Україні розробили радіолокаційну головку самонаведення (ГСН) для 80-мм некерованих авіаційних снарядів РС-80 «Оскол» та С-8

В Україні розробили радіолокаційну головку самонаведення для РС-80 та С-8

Публічно радіолокаційна ГСН (РГСН) буде представлена на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2020».

Більш точна інформація про раділокаційну головку самонаведення до 80-мм авіаційних снарядів буде оприлюднена в ході заходу, котрий відбуватиметься у Києві з 13 по 16 жовтня 2020 року.

Ракетні снаряди РС-80 спроєктовані та серійно виготовляються ДАХК «Артем» для озброєння літаків, гелікоптерів, а також наземних платформ з використанням штатних пускових блоків.


Нещодавно, за результатами державних випробувань, некеровані авіаційні снаряди РС-80 були прийняті на озброєння Збройних Сил України.

Під час проведення державних випробувань здійснювались пуски ракет з наземних платформ, гелікоптерів та літаків, за результатами яких було визнано їх відповідність тактико-технічним характеристикам.

Перші випробування некерованих авіаційних ракет РС-80 відбулися у серпні 2018 року.

Під час триденних випробувань було застосовано майже триста ракет РС-80 “Оскол” та підтверджені основні тактико-технічні характеристики цих авіаційних ракет з можливістю їх застосування з гелікоптерів типу Мі-8.

Окрім того, некеровані ракети РС-80 можуть використовуватись з гелікоптеру типу Мі-2, оснащеного блоками Б8В8МСБ, випробування якого були успішно завершені у листопаді 2017 року. Пуски з тогочасних випробувань:


Тоді ж тимчасово виконуючий обов’язки керівника Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Володимир Башинський розказав, що виріб РС-80 “Оскол” – є повністю українською розробкою та всі його комплектуючі також виготовляються в Україні.

Для забезпечення найбільш ефективного знищення противника, конструктори ДАХК «Артем» передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...