В Україні розставляються крапки над "і", хто є хто: Голова Житомирської ОДА підтримав "формулу Штайнмаєра" і нагрубив активістам, які виступали проти (відео)

Коли хтось із громадських активістів спробував заперечити, Віталій Бунечко вигукнув в його сторону: "Помовчіть, будь ласка".

Віталій Бунечко. Фото: скріншот з відео.

На позачерговій сесії Житомирської обласної ради 8 жовтня розглядалося звернення до керівництва держави про неприпустимість імплементації "формули Штайнмаєра". На її захист висловився глава Житомирської ОДА Віталій Бунечко, повідомляють Патріоти України.

Так, на сесії виступив депутат "Самопомочі" Остап Маланюк, який зачитав звернення із закликом до президента: " Ми, депутати Житомирської обласної ради рішуче заперечуємо спробам реалізації так званої "формули Штайнмаєра" та надання особливого статусу окупованим територіям та розміну перспектив української держави на примарний мир ціною приниження країною-агресором. Звертаємось до президента України: запровадити практику прийняття доленосних для держави рішень з урахуванням думки суспільства шляхом проведення всенародного референдуму".

До депутатів також звернулися і представники громадськості, які прийшли на сесію з плакатами "Ні капітуляції" і "Ні відведенню військ". Після цього голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко виклав свою позицію і позицію президента України щодо "формули Штайнмаєра": "Чи варто лякатись "формули Штайнмаєра"? Ні. Вона не передбачає, що Україна визнає анексію Криму, вона не відмовляється від Донбасу ні в якому разі, вона не передбачає, що вибори на Донбасі пройдуть вже завтра, вона не передбачає, що вибори на Донбасі пройдуть під дулами автоматів. "Формула Штайнмаєра" каже лише про одне: коли має запрацювати закон про особливий статус Донбасу – після проведення місцевих виборів, які відбудуться лише за Конституцією України, лише за законодавством України. І тим, хто каже: хто побоїться туди йти (брати участь у виборах), відповідаю – я не побоюся, я поїду, я там був".

Під час його промови хтось із громадських активістів спробував заперечити, але Бунечко вигукнув в його сторону: "Помовчіть, будь ласка". В кінці свого виступу Віталій Бунечко кивав на попередників, які, за його словами, намагаються зараз розхитувати ситуацію на Майдані, а до цього "здали Крим" і допустили війну на сході України. Звернення в результаті так і не було прийнято.

Джерело: Житомир.info

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...