В Україні стартувала виборча кампанія: Новий кодекс та зміни місця голосування

Зелена влада намагатиметься закріпити свою владу над країною. Останній рубіж - перебрати контроль над місцевими органами влади. Чи вдасться задумане Зеленським, довідаємося 25 жовтня

Весна 2019 року. Так починалась "епоха Зеленського"

Від сьогодні, 5 вересня, починається виборчий процес місцевих виборів та стартують основні заходи ЦВК із підготовки до голосування 25 жовтня, зазначають Патріоти України.

За наступні 50 днів до голосування реалізують такі етапи календарного плану виборів:

- подання до Центрвиборчкому копій рішень керівних органів партій про участь у виборах їх місцевих організацій - до 6 вересня;
- висування кандидатів на посади голів рад населених пунктів, кандидатів в депутати - 15-24 вересня;
- оприлюднення відомостей про реєстрацію кандидатів - до 2 жовтня;
- початок передвиборної агітації - з наступного дня після прийняття рішення про реєстрацію кандидата;
- відправка запрошень виборцям - до 15 жовтня;
- день голосування - 25 жовтня, з 08:00 до 20:00;
- оголошення результатів - 3-6 листопада.

Голосування за представників до місцевих органів влади відбувається кожних 5 років. Обирають кандидатів в депутати міських, районних, обласних рад, мерів міст, голів сільських і селищних рад.

Цього в зв'язку з вступом в силу нового Виборчого кодексу для населених пунктів від 10 тис. жителів вибори до місцевих рад організуються за новою пропорційною системою з відкритими списками, без можливості самовисування кандидатів.

Обов'язкове дотримання гендерної квоти - не менше 40% представників однієї статі в списку партії. В бюлетенях буде вказано не тільки перелік партій, але і список кандидатів від кожної політсили, за яких також можна віддати голос. Кожен виборець 25 жовтня одержить для заповнення кілька бюлетенів: для голосування за кандидатів на посаду міського (селищного) голови; депутатів в обласні, міські, районні ради.

Відбудеться також голосування в утворених територіальних громадах після укрупнення районів. Їх кількість скоротилася до 136.

Змінити місце голосування зпа фактичним місцем проживання можна до 10 вересня. Відповідну заяву можна подати онлайн в "Кабінеті виборця" на порталі "Держреєстр виборців" з використанням електронного підпису.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...