В Україні успішно випробували реактивну систему залпового БМ-21УМ "Берест" (відео)

ДП Шепетівський ремонтний завод, що входить до складу ДК "Укроборонпром" продовжує роботи над доведенням модернізованої 122-мм РСЗВ БМ-21 УМ "Берест", зазначають Патріоти України

Так, нещодавно проведено успішні ходові випробування Береста, за підсумками яких було вирішено замінити шини на потужніші, для збільшення прохідності авто на місцевості.

Нагадаємо, розробники проекту відмовилися від базового шасі 6х6 застарілого радянського УРАЛу . Тепер використовується українське шасі КрАЗ-5401НЕ 4х4.

Це потужна вантажівка з повнопривідним двохосьовою базою з комфортною і зручною для розрахунку чотиридверною кабіною. Екіпаж на марші й під час стрільби може перебувати в кабіні з дворядним розташуванням сидінь. Наявність деяких нових приладів дозволяє йому здійснювати підготовку до стрільби і вести вогонь, не покидаючи кабіни.

Вітчизняний проект є глибокою модернізацією існуючого комплексу БМ-21 Град. Всі комплектуючі − українського виробництва, що значно знижує вартість виробу й виключає імпортозалежність. Берест здатний замінити у військах морально й фізично застарілі ще радянські Гради.


Під час проєктування Береста тісно співпрацювали саме з тими, хто обслуговує в умовах бойової обстановки ракетні системи залпового вогню − військовими артилерійських підрозділів. Врахували їхні поради й побажання, − зазначив головний інженер заводу Станіслав Войтенко.

Наразі Берест готують до виставки Зброя і безпека-2019, що відбудеться у жовтні в Києві (перший зразок БМ-21 УМ був представлений на виставці Зброя і безпека-2018 - прим. ДЕ). Колектив Шепетівського ремонтного заводу має величезні сподівання, що їхній проєкт зацікавить передусім представників Збройних Сил України, і що цей комплекс значно посилить бойові спроможності артилерійських підрозділів українського війська.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...