В Україні уже воюють солдати з КНДР, ще кілька тисяч проходять допідготовку в РФ, - ISW

Лідер КНДР Кім Чен Ин з військовими

В Україні уже воюють солдати з КНДР, до того ж кілька тисяч північнокорейських військових проходять підготовку в Росії і, ймовірно, в майбутньому їх можуть перекинути на лінію фронту. Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Аналітики з посилання на The Washington Post повідомляють, що південнокорейські та українські офіційні особи заявили, що північнокорейські солдати уже діють разом із російськими військами в Україні.

Представник української військової розвідки заявив, що окремі північнокорейські офіцери спостерігають за російськими військами і вивчають поле бою на окупованих Росією територіях України, але Україна поки що не бачила північнокорейських підрозділів, які би діяли в Україні.

"Український чиновник додав, що "кілька тисяч" північнокорейських піхотинців проходять підготовку на території Росії, і що російське військове командування може перекинути їх на лінію фронту в Україні до кінця 2024 року або в прикордонні райони Росії, щоб звільнити російські "резерви" для участі в бойових діях на території України", – пише ISW.

Зазначається, що північнокорейські військові, імовірно, діють в окупованій Донецькій області. Також аналітики нагадують, що внаслідок нещодавнього ракетного удару поблизу окупованого Донецька загинули кілька північнокорейських офіцерів.

"Масштаби північнокорейського угруповання військ, яке Росія може розгорнути на лінії фронту або за допомогою якого може вивільнити російські сили вздовж кордону, неясні, але ці сценарії можуть також сприяти зусиллям Росії щодо залучення додаткових сил до пріоритетних наступальних операцій в Україні і продовжити кульмінацію російської наступальної операції, яка розпочалася влітку 2024 року", – повідомляє ISW.

Також аналітики зазначають, що розгортання Росією північнокорейських військ може створити можливості їх для використання в Україні, залежно від якості, структури, розміщення і оперативної сумісності північнокорейських військ.

"Ми негайно атакуємо Санкт-Петербург та решту стратегічних об'єктах у радіусі 300 кілометрів": Польща та країни Балтії обіцяють рішучу відповідь на воєнну агресію РФ

субота, 12 жовтень 2024, 18:33

Військові керівництва країн східного флангу НАТО вважають реальною імовірність воєнної агресії РФ проти Польщі та Балтійських країн. Тому переконані, що мають бути готові негайно завдати удару у відповідь. . Як пише Bild, представник країн східного фл...

"Росія проїдає свою радянську спадщину": Аналітик спрогнозував, коли в армії Путіна почнуться великі проблеми

субота, 12 жовтень 2024, 18:19

Чисельна перевага Росії у війні проти України, ймовірно, почне знижуватися вже до кінця 2024 року. Росія зараз стикається з дуже серйозними труднощами на тлі великих втрат, передають Патріоти України з посиланням на Business Insider. "Перевага Росії н...