В Україні за участю Канади побудують новий патронний завод замість того, що залишився в окупації

В Україні планують побудувати новий патронний завод, на якому виготовлятимуть боєприпаси різних калібрів. Подробиці розповів гендиректор "Укроборонпром" Юрій Гусєв, повідомляють Патріоти України з посиланням на Аrmy іnform.

За його словами, частину боєприпасів створюють на базі ДАХК "Артем" (Київ), а частину боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ планують створювати спільно з міжнародними партнерами.

"Влітку цього року було підписано угоду з канадськими партнерами, і наразі розробляється техніко-економічне обґрунтування виробництва, куди наші партнери мають вкласти гроші та технології", — відзначив Гусєв.

Зазначимо, що єдиний український патронний завод розташовувався у Луганську. Від 2014 року він під контролем російських окупантів. 28 липня 2014 року українська авіація завдала удар по заводові, оскільки терористи заявляли, що доставили на передову першу партію патронів, начебто вироблених на цьому підприємстві. Відтоді точних даних про кількість виготовлених боєприпасів немає.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...