В Україні "задвохсотили" близько тисячі окупантів, яким було менше ніж 20 років, - ЗМІ

Російські журналісти встановили імена понад 40 тисяч окупантів, які загинули на війні проти України з лютого 2022 року. Цікаво, що близько тисячі з них ідентифікованих "двохсотих" було менш як 20 років. Про це йдеться у розслідуванні російської служби BBC та проєкту "Медіазона", передають Патріоти України.

Як зʼясували журналісти, лише за останні кілька місяців у війні РФ проти України загинуло щонайменше пʼять росіян 2005 року народження. На момент початку служби їм ледве виповнилося 18 років.

З квітня 2023 року на війні загинуло 48 росіян 2004 року народження та пʼять - 2005-го. Вони були контрактниками. Їхні загибелі збігаються з тим, що саме тоді Держдума схвалила поправки до законодавства, за якими Міноборони дозволили підписувати контракти з випускниками шкіл. До цього закон передбачав, що контракт могли підписувати з випускниками університетів чи технікумів.

Регіонами-рекордсменами по кількості втрат стали:

  • Краснодарський край - 1620 підтверджених загиблих;
  • Свердловська область - 1441 загиблий;
  • Башкортостан - 1332;
  • Челябінська область - 1184 загиблих окупантів.

Всього ідентифіковано 41 731 загиблого окупанта, серед яких й бойовики так званої ПВК "Вагнера". Водночас ЗМІ зазначили, що фактична кількість може бути набагато більшою.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...