В Україні зараз вже немає Державного бюро розслідувань, а є "Портновське бюро розслідувань", - Чорновол

Тетяна Чорновол заявила, що написала вже кілька заяв проти Андрія Портнова, зокрема і заяву про узурпацію влади паном Портновим.

Тетяна Чорновол. Фото: скріншот з відео.

В Україні зараз немає Державного бюро розслідувань, а є "Портновське бюро розслідувань". Про це в ефірі "Прямого" в ток-шоу "Ехо України" заявила народний депутат України VIII скликання Тетяна Чорновол, передають Патріоти України.

"У нас зараз не ДБР, а у нас зараз ПБР. Абсолютно без матюків. "Портновське бюро розслідувань". Ви знаєте, мене не викликали в ДБР чи ПБР, тому що я вважаю, що керівник ПБР Труба, який працює керівником у Портнова, мене просто боїться. Підстава – що я написала вже кілька заяв проти Портнова, зокрема і заяву про узурпацію влади паном Портновим. Узурпація влади – насправді це нинішня, це не про колишні якісь злочини. Це нинішня мета, яку досягає Портнов. Досягає її, зокрема, і таким чином, що дуже близькі до нього люди, його помічники і його юристи масово фінансували виборчу кампанію Зеленського, офіційно в тому числі. Офіційно фінансували. І через це фінансування на високі посади в Україні було призначено цілий перелік людей, яких туди заводив Портнов. Зокрема, серед свого дуже близького друга і соратника, і партнера Андрія Богдана, нинішнього керівника Офісу президента", - заявила вона.

"Я надіслала цю заяву кілька днів тому. До речі, про цю заяву я говорила Трубі на нашій зустрічі, мабуть, десь з місяць тому. І, відповідно, він просто навіть… він є людина, знаєте, взагалі боягузлива. Він навіть просто боїться, що я його в очі запитаю, де порушена кримінальна справа по цій заяві. Тому що, повірте, підстав порушувати кримінальну справу по моїй заяві про узурпацію влади Портновим набагато більше, ніж про узурпацію влади через призначення прем’єр-міністра і уряду Верховною Радою восьмого скликання. Далі. Я, очевидно, теж прийду не з пустими руками. Я написала дві заяви проти Портнова. Одна – це його корупційний злочин, який полягає в сумі 400 мільйонів доларів. Але я принесу ще третю заяву. Якщо зараз мова йде про купівлю каналу "Прямий", то я принесу заяву про купівлю каналу NewsOne паном Медведчуком. Там дуже насправді сумнівна історія. Але найголовніше, що головний посередник там теж був пан Портнов.

Тому що, наприклад, читаю новину восьмого місяця 18 року. "Владимир Мураев, отец народного депутата Евгения Мураева, передал юристу, бывшему соратнику Януковича, Андрею Портнову 100% акций телеканала NewsOne сроком на три года. Тобто і цю заяву теж принесу. Відповідно, пан Труба, так виходить, мене бачити не хоче навіть в якості свідка", - додала Чорновол.

Джерело: Прямий

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...