В Україні з'явиться нове покоління авіаційних ракет малої та середньої дальності (фотофакти)

Макет перспективної ракети класу "повітря-повітря" середньої дальності УП-277 від КБ "Луч"

Під час Міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2021" ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром") презентувало одразу дві нових керованих ракети для повітряного бою, зазначають Патріоти України.

Мова йде про авіаційну ракету класу "повітря-повітря" середньої дальності УП-277 з активною радіолокаційною головкою самонаведення та високоманеврену перспективну ракету ближнього повітряного бою з інфрачервоною головкою самонаведення.

Макет перспективної ракети класу "повітря-повітря" середньої дальності УП-277 від КБ "Луч"
Варто відзначити, що нові ракети є більш сучасним аналогом радянських ракет Р-27 та Р-73, які виготовляють й на іншому підприємстві Концерну ДАКХ "Артем".
Ракети Р-73 та Р-27 від ДАКХ "Артем" на виставці "Зброя та Безпека-2021"
Так УП-277, за даними розробника, має підвищені тактичні можливості та завадозахищеність й оснащується новітніми АРГСН та неконтактним радіолокаційним датчиком цілі.
АРГСН
Нові головки самонаведення від "Радіонікс" для ракет - крайня ліворуч - АРГСН "Аліса" для нового варіанту Р-27, посередині АРГСН для 200-мм перспективних ракет "повітря-повітря" розробки ДККБ "Луч"

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...